Kapcsolat

Tel: +36-20/2434732

E-mail: megujulo@geo-solar.net

Skype: megujuloenergia


Referencia Látogatási és személyes konzultációs időpontok:

Hétfőtől péntekig:

9.00 - 11.00     14.00 - 16.00

Szombat és Vasárnap:

9.00 - 11.00     14.00 - 18.00

Kizárólag telefonon előre egyeztetett időpontokban!

Elektromos energia

Az elektromos energia:


Belátható , hogy a folyamatos növekedés, és a folyamatos energia és nyersanyagforrás kimerülése nagyon rövid időn belül a rendszer összeomlásához vezet!

 

Életünk részévé vált az elektromos energia. 40 évvel ezelőtt még csak néhány izzó szolgáltatta a fényt,egy kisebb teljesítményű vasaló,és legfeljebb elektromos kotyogós kávéfőző, kis főzőlap, és kisteljesítményű hajszárító1 db fekete fehér televízió, egy vagy kettő elektromos rádióvolt otthonunkban megtalálható.

Az ipari és lakossági szórakoztatóipar, a fejlett társadalmi rendszerünk azonban hatalmas energiaigényt támaszt napjainkban otthonunkra és környezetünkre.

A mai háztartások alapvető eszközei,

úgymint híradástechnika, számítógépek, mobiltelefon, I-Pod, stb.

a világítás,

a szellőztetés,

a hűtés,

a fűtés,

a tisztítógépek,

a konyhatechnikai géppark,  mosó,főző, és szárító gépekkel egyetemben

olyannyira megterhelik a hálózatunkat, hogy a régi villamos kiépítésű házak elektromos rendszere használhatatlan a jelenkori életünk fogyasztási teljesítményére.

Egyszóval rászoktunk az elektromos berendezésekre, mint egy kábítószer, és nem tudunk lemondani róla. A jelenlegi energiafogyasztásunk miatt a rendszer válságban van és nincs egyértelmű megoldás a feladat elvégzésére. Az elektromos áram 40%-át kőolajból, és egyéb fosszilis energia égetéséből nyerjük. A megújuló szektor, bár hatalmas szinten fejlődik, ennek ellenére az elektromos energiatermelés szintjét még 1%-ban sem teszi ki világszinten.

Ahhoz hogy a rendszer fejlődése fenntartható legyen naponta egy paksi atomreaktor teljesítményével kellene fejleszteni az áramellátó rendszereinket világviszonylatban.

Belátható , hogy a folyamatos növekedés, és a folyamatos energia és nyersanyagforrás kimerülése nagyon rövid időn belül a rendszer összeomlásához vezet!

 

Akkor mit tegyünk?

 Akkor mit tegyünk?

Erre próbálok ésszerű és megfogható megoldásokat találni, mely anyagilag is kivitelezhető!

tovább

Szélkerék megoldások?


A szélenergia: Már a középkorban szélmalmok őrölték a gabonát. Hollandiában a tengert szorították ki termőföldterületet szerezve. Számunkra is segítséget nyújthat egy szélkerékrendszer.

A szélkerék alapvető feladata, hogy a bolygónk forgásából és időjárási viszontagságából keletkező légköri áramlást (szelet) felhasználva forgatónyomatékhoz jutunk,

mely alkalmas lehet akármilyen berendezés megfelelően méretezett teljesítmény esetén a meghajtáshoz.

Ez lehet vízszivattyú, elektromos generátor, de akár közvetlen hőszivattyú is.

A felhasználásnak csak az elképzelés és anyagi forrásunk szab határt.

Egy kereskedelmi forgalomban bevezetett szélkerék ára változó lehet, de ami engedélymentesen felállítható azok teljesítménye általános háztartási célra is elfogadhatatlanul gyenge. 150-1500 watt! Viszont a világítás és az alacsony fogyasztású gépeink alkalmanként üzemeltethetőek velük.

Ha szeretnénk teljesíteni azt az elvárást, hogy családi házunk jelentős elektromos energiamennyiségét megtermeljük, akkor komolyabb berendezés telepítésére van szükség.

Ahhoz azonban hogy folyamatosságot biztosítsunk, több forrásra van szükségünk, mert a szélenergia önmagában nem áll rendelkezésre folyamatosan.

a hosszantartó szélcsendes időszakokra nélkülözhetetlen lehet a drága elektromos napcella hozzárendelése is.

Ha viszont fűtésünk is áramforrásként illeszkedik a rendszerbe,

akkor már igen komoly megtermelendő mennyiségről beszélhetünk.

Egy hőszivattyú elektromos igénye átlagos családi háznál legalább 4-6 kilowatt.

A jelenleg piacon kapható számos szélkerékből, teljesítmény szempontjából nagy a kínálat, de bekerülési költségük függvényében az áruk is jelentősen változó!

Sajnos csak azt tudom mondani a szélkerék lehetőségekkel kapcsolatosan, hogy háztartási célból csak gyenge és kisteljesítményű rendszerek kaphatóak elérhető árfekvésben,

olyan háztartási méretű szélkerék, mely kiszolgálná egy családi ház teljes energia szükségletét elérhető megtérülési áron egyelőre nem beszerezhető.

Amit tudni kell a visszatáplálásról:

Amiről nem igazán lehet olvasni semmilyen formában!

1. Az elektromos szolgáltató engedélye szükséges ahhoz, hogy a megtermelt elektromos áramot értékesítsük.

2. Alapfeltétel, hogy egy olyan elektromos berendezés biztosítja a visszatöltést, mely szinkronizálódni tud a hálózattal. És komoly minősítésű lehetetlenül drága berendezéseket lehet csak alkalmazni!

3. Egy ilyen gyári elektromos berendezés ára rendkívül magas lehet, ráadásul a szolgáltató nem köteles megvásárolni az áramot 100 kWh havi teljesítmény alatt!

4. A házi szélkerékrendszerek vagy napcella rendszerek energiatermelő képessége általában nem rendelkezik akkora energiamennyiséggel, hogy a megtermelt áram eladható mennyiségben álljon rendelkezésre.

Ebből kifolyólag olcsóbb egy lúgos vagy savas akkumulátorban tárolni a többletenergiát a szélcsendes időre, melyet magunk használjunk fel!

5. Pályázati támogatás esetén pedig kizáró feltétel az áram értékesítés céljából történő telepítés! Azaz ha a szolgáltatónak el akarjuk adni az áramot, akkor nem pályázhatunk egy kiirt pályázat esetén sikeresen.