Kapcsolat

Tel: +36-20/2434732

E-mail: megujulo@geo-solar.net

Skype: megujuloenergia


Referencia Látogatási és személyes konzultációs időpontok:

Hétfőtől péntekig:

9.00 - 11.00     14.00 - 16.00

Szombat és Vasárnap:

9.00 - 11.00     14.00 - 18.00

Kizárólag telefonon előre egyeztetett időpontokban!

fosszilis kazánok

A fosszilis hőtermelő berendezések a következők lehetnek: 

A szilárd tüzelésű kazánok, ezen csoporton belül: 

vegyes tüzelésű lemezkazánok:

 

Ezek az igazi mindent evő kazánok. Léteznek kicsiben, nagyban, szélesben, bálásban. A különböző típusok és méretek választéka nagy.

Általában a víznyomást nem bírják, de egyes gyártók megjelölik a maximális nyomásértéket is! Ezeket a kazánokat jóllehet illeszteni a szabályozott nyitott rendszerű fűtésrendszerre!vegyes tüzelésű öntöttvas kazánok

Tipikus felhasználás, jól illeszthető nyomást bíró rendszerekhez. A jellemzőjük, hogy kis tűztérrel, és szénre vagy darabolt száraz fára vannak elsősorban méretezve. Nem mindent lehet bennük eltüzelni! Ezt a típust jól lehet illeszteni, akár hő cserélés nélkül is, zárt nyomást bíró rendszerekhez, acél puffer tartály felhasználásával. Ilyen esetben célszerű a tartály szigetelését fokozni!

 

pellet kazánok:

Mára a pályafutása felfelé haladó irányt mutat. Kényelmes és egyszerű tüzeléssel és folyamatos felügyelet melletti üzemmel bír. A pellet kazánok esetében egyetlen függőséget a pellet beszerzése jelenti. Több személyt meghallgatva egyértelműen a gáz fűtőértékével vetekszik a pellet ára, sokszor még magasabb is! Szerencsés esetben több utána járással hozzájuthatunk kedvező pellet tüzelőanyaghoz. A jellemző azonban az, hogy nincs elég kapacitás a pellet megvásárlásához!

faelgázosító kazánok:

Eléggé drága megoldás, mely nem sokkal nagyobb hatásfokot biztosít egy hagyományos vegyes tüzelésű kazánokhoz képest! Általában jól működnek, de a tüzelőanyag a megfelelő hatásfok érdekében teljesen kiszáradt anyagnak kell lennie. ezért az éves tüzelőmennyiséget tárolni szükséges legalább 1 évnyi időszakot. A magas kazánár és a tárolási hely miatt sok esetben mérlegelés döntése! A frissen vásárolt tűzépi tüzelővel nem lehet megfelelően működtetni ezeket a kazánokat!

folyadék állapotú tüzelő berendezések:

Közismertek voltak az olajkályhák, vagy az olajégő fejjel felszerelt lemezkazánok is!

Mára megfizethetetlen fosszilis energiaforrásuk miatt, szinte teljesen kihalt a lakossági szférában. Bizonyos közép vagy nagyobb vállalkozások, közintézmények esetében még megmaradtak kisegítő fűtés számára, ha az országos gázszolgáltatás akadozna!

gáz halmazállapotú berendezések:

Ezen tüzelőberendezések fajtái közismertek. A kezdetleges kazánok (Fégh-term, vagy más őrlángos gázkazánok) nem energia takarékosak. A modernebbek már elektronikus gyújtással, s a legmárkásabb berendezések pedig akár időjárás követéssel is kaphatóak. Áruk széles skálán mozog, a legmodernebb készülékek akár az 1 millió Ft-os árat is meghaladhatja! Általában nem alkalmasak autonóm működtetésre. az ilyen kazánok tulajdonosai állandó függőségben vannak a kiszolgáló földgáz vagy cseppfolyós szolgáltató kegyeinek!