Kapcsolat

Tel: +36-20/2434732

E-mail: megujulo@geo-solar.net

Skype: megujuloenergia


Referencia Látogatási és személyes konzultációs időpontok:

Hétfőtől péntekig:

9.00 - 11.00     14.00 - 16.00

Szombat és Vasárnap:

9.00 - 11.00     14.00 - 18.00

Kizárólag telefonon előre egyeztetett időpontokban!

Gyakori kérdések

kollektorral előállítható melegvíz 100%-ban?

Sajnos azt kell mondanom nem!

A hőt termelő kollektorok legyen az sík kollektor vagy vákuumcsöves rendszer, kizárólag tiszta napsütésben képes megfelelő mennyiségben hőt termelni!

Borús vagy esős időben a kollektorok nem tudnak hasznos hőt termelni a tévhitekkel, és egyes kereskedelmi egységek által hangoztatottakkal ellentétben!


Lehetséges Radiátoros rendszerhez kollektoros fűtésrásegítést alkalmazni?

Tulajdonképpen lehetséges, azonban a beruházás elgondolkodtató!

Ha figyelembe vesszük a radiátorok magas hőmérsékletét és a téli kevés napsütéses órák számát, akkor a beruházott összegek és a kapott hasznos hő aránya olyan eltérő, hogy nem feltétlen éri meg a radiátoros rásegítést megoldani fűtési radiátoros rendszerekre!

Más a helyzet akkor, ha pl. a rendszer padlófűtésre, vagy levegővel működő Fan col berendezésekre dolgozik. A sokkal alacsonyabb (alacsony hőmérsékletű fűtőrendszerek) hőmérséklet miatt megnő az éves használható űzemórák száma is, ami már gazdaságossági mutatókkal is bizonyítani tudja, hogy van értelme az alkalmazásnak.

Természetesen ha használati melegviz is készül kollektorokkal, akkor mindenféle képpen van jelentősége az alkalmazásnak, mert a vezérlő elektronika képes eldönteni, és a termelődő hő megfelelő felhasználására irányítani a hőt szállító folyadékot.


Igaz e az a hír, hogy a vákuumcsövek jobbak a síkkollektoroknál?

A kérdés megosztja a nap energiát alkalmazó gyártókat és felhasználókat!

A vákuumos technológia valóban jobban tud teljesíteni, akár fokozottan többet sík kollektoros társaival szemben, de azért vannak olyan nemkívánatos tényezők, melyet előszeretettel elhallgatnak a forgalmazók és gyártók egyaránt!

A vákuumcsöves technológia űvegcsővei erős kohéziós erők miatt tervezetten fáradnak és ez miatt idővel elgázosodnak, ami miatt teljesítménycsökkenést, vagy működésképtelenséget produkálhatnak! Ha a cső sérül és a kiszivattyúzott levegő bekerül a csőbe, akkor a cső többé nem tud megfelelő hőt termelni!

A sík kollektornak sokkal nagyobb az élettartama, ugyanakkor a technológiai eljárása miatt a hő veszteségei is jelentősebbek, főleg télen, mikor sok a hideg hőtermelés!

 

Azonban van még egy gond:

A sík kollektorok teljes felülete, míg a vákuumcsöves rendszerek csőfelülete adja a hatásos napsugarak begyűjtését!

Ebből kifolyólag egy hasonló szerkezeti méretű vákuumcsöves kollektor nem biztos hogy tud több hőt termelni sík kollektoros társánál, akinek ugyan nagyobb a vesztesége, de ugyanakkor a felülete is jelentősen jobban hasznosulhat!


A grünpower kollektoroknak nagyon olcsó az áruk! Ha vásárolok 6 db-ot tudom-e használni egy keringtető szivattyúval fűtésre?

A Grünpower kollektorokat nem érdemes téli használatra vásárolni! 

Fűtési rásegítésre alkalmatlanok!

(tokyosolar modell is megegyezik a konstrukcióval működésileg) 

 

Hogy mitől is olcsó?

Nincs a kollektor csövekben tipikusan alkoholszondás hő átadó alkatrész, hanem magába az üvegcsövek belsejében van a folyadék nyitottan a tartállyal.

 A tároló tartály egyáltalán nem bírja a folyadék nyomását! Így a hálózati melegviz rendszerben sem lehet sokszor bekötni, csak ha kiegészítő nyomásfokozó opciót vásárol hozzá ami újabb 70-90 ezer Ft-os költséget vonz magával! A feltöltést egy WC szelephez hasonló alkaltész végzi, ami gondoskodik a nyomásmentes feltöltésről, és vízutánpótlásról.

Van lehetőség 1 db tartály esetében hagyományos HMV hőcserélőre kötni keringtetővel, azonban a fagyállónak nincs értelme, sem a téli üzemnek!

Ha hőcserélőre kötjük, akkor viszont speciális elektronikai vezérlőre is szükség van, hogy a hő szállítási feladatot megfelelően el tudja végezni! A Grünpower kollektor nem igényel szabályozást, mivel kizárólag tartályba gyűjti a meleg vizet!

Ebből származik a legnagyobb hátránya is!

Több nyitott tartályt nem lehet sorba kötni, mert a folyadék kifolyna a szivattyúzás következményeként! Ráadásul az állandó folyadék terhelés nem teszi lehetővé átmeneti időszakban a finomszabályozást, így a fagyálló hőfoka csekély és alkalmatlan bármilyen rendszer kiszolgálására télen! (a teljes folyadékmennyiséget kellene felfűteni minden egyes induláskor, míg a normál kollektor képes a hőt keringtetés hiányában felemelni. 

A normál kollektorok a folyadék tömegáram mennyiségét a vezérlőn képesek szabályozni a Grünpower rendszer erre képtelen! A normál kollektorok esetében a fagyálló legfeljebb 10-25 liter mennyiség között mozog. A Grünpower kollektort 200 literes tartállyal szállítják!

 

A Grünpower egyetlen helyen állja meg energia és autonóm takarékosan a helyét:

Tavasztól Őszig képes elkészíteni a meleg vizet ejtő tartályos megoldással, elektromos energia nélkül! Azaz nyaralók, hétvégi házak és emeletes családi házak magas tetőszerkezetén, ahol van megfelelő magasság, ott sikerrel alkalmazhatóak! 

A magasság függvénye a melegviz oldali nyomás, azaz ha a kicsapoló pl. zuhany magasságától felfelé van min. 10 méter akkor a vízvezeték nyomása 1 atmoszférikus (BAR) nyomása lesz! 

Nyomásfokozó nélkül, vagy kis magasság esetén még az is előfordulhat, hogy a melegviz nem jön ki a csapon, hanem a hidegvíz nyomása visszadolgozik a Grünpower tartályba! Szerelés esetén a nyomásviszonyokra mindig oda kell figyelni!


Mi a különbség a vizes napkollektorok és a lég kollektorok között?

A legfőbb különbség az, hogy amíg a vizes rendszerekben a hőt szállító anyag a víz, addig lég kollektoroknál ez az anyag a levegő.

Amit tudni illik:

A levegő 4000 szer roszabb hőszállító mint a víz! Sok esetben nem számolják ki a szállítandó energiát, és az ehhez szükséges levegő mennyiséget és rengeteg anyagi ráfordítás után kudarccal végződik a beruházás, mivel nem tudja hozni a tőle elvárt követelményeket.

try { var pageTracker = _gat._getTracker("UA-10748026-2"); pageTracker._setDomainName("none"); pageTracker._setAllowLinker(true); pageTracker._trackPageview(); } catch(err) {}