Kapcsolat

Tel: +36-20/2434732

E-mail: megujulo@geo-solar.net

Skype: megujuloenergia


Referencia Látogatási és személyes konzultációs időpontok:

Hétfőtől péntekig:

9.00 - 11.00     14.00 - 16.00

Szombat és Vasárnap:

9.00 - 11.00     14.00 - 18.00

Kizárólag telefonon előre egyeztetett időpontokban!

Hasznos tippek

Hol vásároljunk megujuló berendezéseket?

Először talán alaposan tanulmányozzuk, hogy mit szeretnénk elérni az alkalmazással.

Mérlegeljük a felszerelés adta lehetőségeket, a teljesítmény szükségletet, a gépészeti vezetékek elhelyezhetőségét. Mindenféle képpen forduljon szakemberhez, ha ismeretei hiányossak, vagy eddig nem volt szüksége ezen irányú kérdések megválaszolására.

A kapott árajánlatok alapján mérlegeljük, hogy melyik terméket érdemes vásárolni. Nem biztos hogy a legnagyobb cég kínálatával fogunk megelégedni, illetve komoly cégek is tűntek el már garancia időn belül!

Mindig kérdezzünk független megújuló energiával foglalkozó szakmai tapasztalattal rendelkező személyt a vásárlásunkat illetően, illetve megelőzően!

Továbbá kérjük ki további másik független szakember véleményét a terveinkkel , beruházásunkkal kapcsolatosan.

Sok vállalkozás nem tesz fel referencia képeket, mert egyszerűen nincs neki. Vagy a feltett képeken lévő munkák sem az ő munkásságukat tükrözik!

Mindig kérdezze meg már alkalmazott eszközök használóinak véleményét, megelégedettségét, és lehetőleg ne egy helyről informálódjon!

A becsületes emberek elmondják tapasztalataikat, (jót és rosszat is) az üzletileg érdekeltek viszont függnek a profittermelő rendszerek ajánlásai miatt, így nem várható el egy öszinte kitárulkozás sem.!

 

 

Használhatunk visszahasznosított gépészeti eszközöket? És nem kell tartanunk attól hogy ezek a használt berendezések elromlanak?

Mindenkinek a pénztárcája a határ az alkalmazható megoldások kivitelezésének!

Egy meglévő de egészséges 2-3 évtizedes villamos forróviz tároló lehet ugyanolyan jó tároló, mint egy vadiúj tároló, ha azt előzetesen felhasználás előtt szemrevételezték, szakember vagy hasonló tapasztalattal rendelkező személy alaposan megvizsgálta.

Ilyen tárolókhoz jómagam is készítek hőcserélőket, illetve számos (soktucat) mennyiségben került legyártásra és alkalmazásra ilyen jellegű újrahasznosítás az elmúlt években! (kb. 100 ezer Ft nagyságrendben lehet megtakarítani pénzügyi ráfordítást a gyári új indirekt és a újrafelhasznált tartály árkülönbözete esetén!)

Régi vízvezeték anyagokat nem érdemes felhasználni. Kivétel ez alól a forrasztott rézcső vezeték rendszer. Megfelelő tisztítást követően nagyon sok régi rézcsőszakasz és esetlegesen beszerelt ívei, elágazásai, menetvégei újra hasznosíthatóak.

Keringető szivattyúkat is érdemes felhasználni, ha azok megfelelően csendesek.újként beszerelni fagyállós rendszerek esetén javasolt, de ha van a cseréhez tapasztalatunk, akkor takarékoskodhatunk 20-30 ezer Ft összeget egy már meglévő szivattyú felhasználásával!

A legfontosabb, hogy ilyen esetben a szivattyú elektromos dobozában lévő kondenzátorát (egyfázisú) függetlenül az állapotától cseréljük le! A meghibásodások 90%-át ennek a kondenzátornak a fáradása (szakadása vagy zárlata) okozza, mely a motor elektromos tekercsének leégésével jár!

Legalább negyedévet nem működtetett szivattyút mindig járassunk meg, és ellenőrizzük hogy a tengelye forog-e! (ha nem forogna, ezt a középponton lévő csavarnyíláson megtehetjük a legtöbb szivattyú esetében Wilo, Grundfos!)

Készített kollektorok esetében a tetőszerkezetbe szerelt tartószerkezetet lehet bármilyen jó állapotú újrafelhasznált anyagból készíteni (bútorlap, deszka, ajtólap, bármi, ami alkalmas egy adott felület elkészítéséhez!)

A fűtésemhez szeretnék nagy puffer tartályt készíteni!  Meghegeszthetem-e ezt magam?

A készítésnek nincs akadálya, de atmoszférikus nyomás esetén nem tanácsolom!

Tágulási tartálynak kialakítható bármilyen tartály, ami jól zárt és adott esetben leszigetelhető a szükségleteknek megfelelően.

A 12-24 literes kiegyenlítő tartályok gumilabdával, jó minőségben kerülnek olcsón forgalomba!

Azonban a nagy, akár több száz literes tartályok esetében 1-2 Bar nyomástartománynál már kazánrobbanás is lehet, egy bizonytalan hegesztés miatt (elszakad a hegesztés), és ez életveszélyes vagy halálos kimenetelű is lehet!

Zárt nyomást is tartó rendszerhez nem szabad házilag hegeszteni tartályt!

Ilyen tartály ma már megfelelő árfekvésben beszerezhető, illetve magam is tudok ebben segítséget nyújtani, mivel gyártóval vagyok szerződéses kapcsolatban.

Puffer Tartály gyári kiváltásának esetében, csak biztonságos nyomást nem igénylő tartályokban szabad gondolkodni! Nyomást sem igénylő rendszerek alkalmazásával!

Ilyet használunk pl. a nyitott rendszerű vegyes tüzelés esetében, IBC puffer tartályként is!

 

A gyári motoros vezérlő szelepek drágák! Érdemes e barkácsolni ilyet házilag?

Az a rendszerben alkalmazott szelepek mennyiségétől is függhet!

A meglévő alkalmazható eszközünk állapotától, a kreativitástól, a stabil végtermék működésétől is függhet!

Általában egy két db motoros szelep miatt nem érdemes belefolyni egy ilyen készítésbe.

Ha a kinyitási idő elegendő percekben mérve, akkor néhány ezer Ft-os alkoholszondás termikus szelepet is be lehet szerelni!

Ha gyors szabályozó szelep kell, akkor is léteznek 10-25 ezer Ft árfekvésben erre alkalmas jó minőségű szelepek.

Ha mégis a fejünket adjuk egy ilyen szelep motoros vezérlésének átalakításához, általában soha nem a szelepet készítjük el, hanem egy meglévő pl. karos golyóscsapot alkalmazunk egy motoros áttételes szerkezettel működtetve, pl. egy ablaktörlő motorral.

Ilyen esetben a végállás lekapcsolása, az erőátvitel, a törpe feszültség, vagy a pneumatika is fejtörést okozhat egy egy adott esetben.

Inkább azt mondanám, hogy spórolni nem ezen a területen érdemes! Egy jól megtervezett általános rendszerben legfeljebb 1-3 db ilyen vezérlő szelep található!

 

try { var pageTracker = _gat._getTracker("UA-10748026-2"); pageTracker._setDomainName("none"); pageTracker._setAllowLinker(true); pageTracker._trackPageview();