Kapcsolat

Tel: +36-20/2434732

E-mail: megujulo@geo-solar.net

Skype: megujuloenergia


Referencia Látogatási és személyes konzultációs időpontok:

Hétfőtől péntekig:

9.00 - 11.00     14.00 - 16.00

Szombat és Vasárnap:

9.00 - 11.00     14.00 - 18.00

Kizárólag telefonon előre egyeztetett időpontokban!

Hőszivattyú telepítés

A telepítéshez nélkülözhetelen feltételek:

A telepítéshez nélkülözhetelen feltételek:

Megfelelő teljesítményű elektromos meghajtó forrás: A hőszivattyú esetében elegendő az átlagos egyfázisú lakossági áramforrás. Az épület területével ugyan emelkedik a fogyasztási terhelhetőség, viszont egyfázisú 32A-es éjszakai áramforrás képes a komplett családi házat 150 m2-ig ellátni!

tovább

A hőszivattyú hő forrásának a kiválasztása:

A hőszivattyú hő forrásának a kiválasztása:

A hőforrás kiválasztása a hőszivattyúk fűtési rendszerébe való betervezésének legfontosabb eleme, mert mind a beruházási mind az üzemeltetési költségeket jelentős mértékben befolyásolja. A hőszivattyús rendszereknél döntő többségben háromfajta környezeti közeg jöhet számításba: Levegő vagy Talaj hője illetve Talajvíz hője

tovább

Hőszivattyú meghibásodás:

A hőszivattyú fizikai meghibásodása, éves karbantartása: Egy gyári hőszivattyúra általában 2 év kötelező jótállási időt biztosítanak. Néhány esetben 5-10 év garanciát adnak! Egy garancián túli meghibásodás egy gyári hőszivattyú esetében több százezer forintos költségekkel is járhat:

tovább

Levegős hőszivattyúk hátrányai Magyarországon:

Levegős hőszivattyúk hátrányai Magyarországon:

Magyarországi környezetben a levegős hő kinyerésű szivattyúk korlátozott körülmények között alkalmazhatóak gazdaságosan, melynek okai a következők:

tovább

Vizes hőszivattyú folyadékoldali hibája:

Átfolyós vizes hőszivattyús rendszerek lefagyásából eredő fűtés leállása: Ez akkor lehetséges, ha valamilyen okból a forrásoldali hősszállítás lecsökken, vagy leáll. Ennek okai lehetnek a kút jelentős lehűlése és a vízszállítás lecsökkenése.

tovább

A korrózió védelem és szennyeződés zárt és nyitott vizes rendszereknél:


Egy nyitott kútvizes rendszerben két probléma jelentkezik: Az egyik és legnagyobb probléma a korrózió, mely a friss állandóan cserélt víz miatt történik.
tovább

A talajszonda alkalmazása szükség esetén:

A talajszonda alkalmazása szükség esetén:

Amennyiben a fenti lehetőséghez a terület nem áll rendelkezésre talajszondát kell alkalmazni. Ilyenkor 20- 150 m kútfúrásra alkalmas terepnek kell rendelkezésre állnia.

tovább