Kapcsolat

Tel: +36-20/2434732

E-mail: megujulo@geo-solar.net

Skype: megujuloenergia


Referencia Látogatási és személyes konzultációs időpontok:

Hétfőtől péntekig:

9.00 - 11.00     14.00 - 16.00

Szombat és Vasárnap:

9.00 - 11.00     14.00 - 18.00

Kizárólag telefonon előre egyeztetett időpontokban!

Napkollektor telepítés

A kollektor és a rendszer lehetséges maximális hőmérséklete:


A kollektor hőmérséklete akkor a legmagasabb, amikor a hőhordozó közeg keringtetése szünetel. Ez az üres járási állapot.
tovább

A kollektorok hűtő folyadék szükségletéről:


A nagy közeg-hőmérséklet miatt az üzemi nyomás is magas. Erre a hőhordozó közeg felforrásának elkerülése érdekében van szükség. Ezért célszerű az üzemi nyomást 2-4 bar értékre beállítani.
tovább

Légtelenítés szükségessége folyadékos kollektorokban:


A hálózat kialakítása nagyban függ attól, hogy a rendszer milyen célokat (fűtés, használati-meleg víz termelés, úszómedence vízmelegítése) szolgál. A hőhordozó folyadék zavartalan keringetésének előfeltétele az, hogy a hidraulikus rendszerben levegő ne legyen.
tovább

A keringető szivattyú kiválasztása és hőmérséklet-érzékelés:


A kollektor a tároló tartály, a további méréspontok hőmérséklet-érzékelőjét lehetőleg a kollektor házon belül, a tartály belsejébe épített hő szondán, illetve az egyéb hőcserélők hőt közlő felületén kell elhelyezni, úgy hogy az a legjobban mérje az adott körülmények között beálló hőmérséklet változásokat.
tovább

A csőhálózat elkészítése:

A csőhálózat elkészítése:

A csőhálózat feltétlenül vörösrézből készítendő akkor, ha a kollektorok minimum 5 kilowattos teljesítménynél nagyobb hőt képesek leadni. Sík kollektorok esetében használati melegviz előállítására alkalmas lehet kisebb

tovább

A kollektorok tájolása:

A kollektorok tájolása:

A napkollektorok, cellák elhelyezése, használata a sík kollektorok esetében: Ahhoz hogy ezt a fajta energiát jól alkalmazhassuk, adott feltételek szükségesek:

tovább

A lég kollektorok tájolása:

A lég kollektorok tájolása:

A lég kollektorok nevükből adódóan is különleges kategóriának számítanak. Tájolásuk jelentősen eltér a megszokott kollektoros rendszerektől. Mivel levegő felmelegítésével működnek, ezért a felmelegedő levegő a fizikai törvények alapján felfelé emelkedik.

tovább

Vákuumcsöves kollektorok befagyása:

 Vákuumcsöves kollektorok befagyása:
A vákuum-technológiás kollektorok egyik legnagyobb hátránya, hogy tökéletes hőszigetelésüknek köszönhetően     havazás esetén a hó beleragad az üvegcsövek közé, és mivel nincs hő vesztesége, ezért nem tud ki vagy elolvadni a hó.
tovább