Kapcsolat

Tel: +36-20/2434732

E-mail: megujulo@geo-solar.net

Skype: megujuloenergia


Referencia Látogatási és személyes konzultációs időpontok:

Hétfőtől péntekig:

9.00 - 11.00     14.00 - 16.00

Szombat és Vasárnap:

9.00 - 11.00     14.00 - 18.00

Kizárólag telefonon előre egyeztetett időpontokban!

Napkollektorok

A nap mint kimeríthetetlen energiaforrás!


 Évente olyan mennyiségű hasznosíható energia érkezik a Napból a Földre, amennyit 60 milliárd tonna (287 000 000 000 hordó mennyiségben) kőolaj elégetésével nyerhetnénk.

Ha ennek az energiatengernek csak egy százalékát hasznosítanánk csupán öt százalékos hatékonysággal, akkor a világon minden ember annyi energiát fogyaszthatna, mint ma egy amerikai állampolgár.

A Nap húsz perc alatt annyi energiát sugároz a földre, amennyi fedezné az emberiség éves energiaszükségletét. Ráadásul szemben a szénnel, olajjal, földgázzal, amely korlátozottan áll rendelkezésre, sőt fogytán van, a napenergia kimeríthetetlen, és nem szennyezi a környezetet.

Ha a szaharai sivatagot elektromosságot termelő napelemekkel raknák ki, egész Európát bőségesen elláthatnánk árammal. Ez a beruházás az iraki háborúra eddig elköltött kiadásnak mindössze egynegyedébe kerülne.

Akkor miért nem oldjuk meg globálisan ezt a kérdést?

A válasz egyszerű. Mivel a föld lakosságának felének csupán 1%-a jut a megtermelt javak elosztása során, emberszázmilliók éheznek, fáznak, és teljes kizsákmányolás miatt napi szinten szenvednek. Számukra az élhető víz, alapvető élelem mindennapos hiányt jelent. Emiatt az elkeseredettség, a mélkülözés számos társadalmi és szociális problémák forrása (terrorizmus, erőszak, rombolás, fenyegetettség, közbiztonság ellehetelenedése, stb)

Ezek azok az okok ami miatt ezek a lehetséges beruházások nem tudnak érvényesülni a valóságban. Ugyanis az az 1% elitréteg nem fog áldozatot hozni, és nem fogja csökkenteni a profittermelését. Lehet hogy jól mérhető, fizettethető a villamos energia, azonban nem fog beruházni soha olyan területen, ahol a közbiztonság a 0-val egyenértékű!

A vákumcsöves kollektorok

 A vákumcsöves kollektorok

Ez egy olyan napsugár befogó rendszer, melynek üvegcsöveiből eltávolítják a levegőt. A vákuumszigetelés teszi hatékonyabbá, és téli időban fokozottabban alkalmazható, de megvannak a  hátrányai is!

tovább

A sík kollektorok

 A sík kollektorok

A sík kollektorok egy egységes nagy felülettel rendelkeznek, mely az érkező napsugarakat befogja és továbbítja az abszorberen elhelyezett hő átadó csővezeték részére. Bár nem olyan energia hatékonysággal rendelkeznek, mint vákuumos társaik, de számos előnyeik miatt hosszú évtizedekig alkalmasak a feladat elvégzésére.

tovább

Az elektromos napcellák

 Az elektromos napcellák

Ezek az eszközök közvetlen a fényből (nem feltétel a napsütés) tudnak egyebáramú elektromos energiát előállítani félvezető amorf szilícium technológiával.

tovább

A légkollektorok

 A légkollektorok

A lég kollektor nem más, mint egy dobozban nap energiája által felmelegített levegő tárolására és alkalmazására kifejlesztett legegyszerűbb berendezés.

tovább