Kapcsolat

Tel: +36-20/2434732

E-mail: megujulo@geo-solar.net

Skype: megujuloenergia


Referencia Látogatási és személyes konzultációs időpontok:

Hétfőtől péntekig:

9.00 - 11.00     14.00 - 16.00

Szombat és Vasárnap:

9.00 - 11.00     14.00 - 18.00

Kizárólag telefonon előre egyeztetett időpontokban!

Szellöztetés telepítés

A szellőztetőgép telepítésének körülményei:

Mivel a levegő csak minimális energiát képes a folyadékos rendszerekhez képest szállítani, ezért rendkívüli figyelmet kíván az előtervezés! Anélkül a teljes rendszer bukásra van ítélve!

Szakosodott szellőztetéssel foglalkozó cégek is kerültek kellemetlen helyzetbe, mikor hő visszanyeréses fűtési légfűtési rendszereket terveztek kis családi házakba. A nagy légkezelő géprendszerek ugyanis mindent tudnak biztosítani, de ezek nem családi házba méretezett rendszerek.

A rendszerek több részből állhatnak, és mindegyik rendszernek megvan a maga rendszerkövetelménye.

Általánosságban elmondhatom, hogy ilyen feladatnak megfelelő felkészültség és szaktudás hiányában,  magánemberként senki ne álljon neki, mert a számítások, a hő technika, a hő veszteség számítás, a légveszteség mérés, és a légáramlás szükséglet számítások nélkül, nem lesz a feladat sikeresen megoldható! sokévi tapasztalat és munka eredménye egy ilyen rendszer elkészítése!

Nem olcsó beruházás, de mindent összevetve folyamatos elektromos áram szükséglete miatt, nagy összegű bekerülési költsége miatt, meggondolandó egy komplett rendszer megépítése súlyos összegekért. 

A rendszeres karbantartás és felügyelet ráadásul követelmény egy ilyen rendszer esetében.

Fűtési megoldásként csak a kizárólag rendkívül alacsony energia igényű családi házakba, illetve passzív házakba javasolt, oda viszont kötelező alkalmazásként!

Egyszerű családi ház esetében a sima hő visszanyerős rendszert lehet telepíteni sikerrel!

A kilépő levegő hőmérséklete és egy léghőcserélő alkalmazásával a belépő levegő hőmérséklete megemelhető minden egyéb földalatti és kalorifer alkalmazás nélkül!

Egyszerűsége kb. 50% hatásfokkal növeli a belépő levegő hőmérsékletét. Nem igényel extra vezérlést, és működésének hiánya esetén a természetes szellőztetés is biztosítható! Autonóm gondolkodással összeegyeztethető! Ára is hamar megtérülhet, főleg olyan helyeken, ahol nagy létszám miatt sűrűbb szellőztetési igény keletkezik!

A szellőztetés esetében azonban a nyári hőség idején oda kell figyelni, mert hatalmas hőségre tehetünk szert otthonunkban, ha a belépő forró levegő feleslegesen érkezik az épületbe! Ilyenkor célszerű az esti átszellőztetést választani! Egy ilyen egyszerű hőcserélős szellőztetőgép teljes elektronikája tudja az ilyen nyári üzemmódot biztosítani!