Kapcsolat

Tel: +36-20/2434732

E-mail: megujulo@geo-solar.net

Skype: megujuloenergia


Referencia Látogatási és személyes konzultációs időpontok:

Hétfőtől péntekig:

9.00 - 11.00     14.00 - 16.00

Szombat és Vasárnap:

9.00 - 11.00     14.00 - 18.00

Kizárólag telefonon előre egyeztetett időpontokban!

Tényfeltáró Igazságok - Röviden tömören, érthetően!

WebKontroll.hu – Online ellenőrző és véleményező rendszer.

Tényfeltárás ON-LINE élő, egészestés ismeretterjesztő, szórakoztató és tanulságos dokumentum filmekkel! 

A filmek ezen az oldalon közvetlenül megnézhetőek, teljes képernyőre nagyíthatóak! 

Talán nincs is messze a valóságtól az igen nagysikerű film, a Mátrix története.

Ha jobban belegondolunk mi magunk is egy tökélyre fejlesztett, mesterséges rendszer tagjai vagyunk. Hogy miért?

A kérdés megválaszolására elég kinéznünk az ablakon, ha városban élünk, elég ellátogatni egy szupermarketba, vagy egyszerűen csak nyitott szemmel járni...

Megmondják nekünk, hogy mi a jó és a rossz. Mert megmondják nekünk mit kell tennünk és hogyan. Mert megszabják a lehetőségeinket. Mert valóságos kasztokba sorolnak bennünket és ezek alapján rendezgetik a jövőnket. 

A vezető nagyhatalmak és a háttérben rejtőzködő "titkos erők", szervezetek, sajnos mára már valóban tengerimalac, azaz kísérleti állat szintre süllyesztette az emberiség nagy részét. 

Rosszabbnál-rosszabb bolti ételeket kell ennünk, demoralizálódott, profitorientált egészségügy "gondoskodik" állapotunkról és marékszámra ehetjük a "TV-ben agyonreklámozott" szintetikus vegyületeket, melyek helyettünk a nagy óriás kassza bevételét hivatottak támogatni, védeni! A politikai erők egymás ellen uszítják az embereket, megosztottság, háború mindenhol.

Az erkölcs, az emberi becsület a béka feneke alatt bandukol. Az ember mint érték eltűnni látszik.

 

A nagyhatalmi háttérszervezetek, és felső százezernek számító érdekei:

  • megosztottság, állandó ellentétek, feszültség fenntartása
  • a egységes, globalizált és minden hagyományától, kultúrájától megfosztott népek összemosásából létrejött globális fogyasztói társadalom fenntartása
  • népességszám csökkentés bio terrorizmussal, és minden emberséget nélkülöző eszközökkel természetesen titokban
  • agymosás, illetve az ember ösztönlénnyé való alakítása, mely képtelen önálló, reális és hatékony döntés hozni
  • egyszersmind a végletekig függővé tenni az embert (gyógyszer, káros szenvedélyek, élvezet hajhászó életmód)

A mi kisember érdekeink:

  • életben maradni
  • Élni, és élni hagyni
  • biztosítani családunk jövőjét, utódaink biztonságát
  • nemzetünk fennmaradása

Ha nem változtatunk radikálisan a dolgok menetén vajon mi marad a gyermekeink számára, és mi biztosítja a mi jövőnk?

Mindenki szeretne egy jobb életet megteremteni saját és családja részére?

Biztosítani a jövőt gyermekeink és unokáink számára?


A kor fejlődésével ma már elképzelhetetlen a civilizált ember részéről az angol WC, a fűtés, a fürdőszoba vagy akár a klimatizálás, a gépjárművel való közlekedés, a multi bevásárlóközpontok léte, stb. de sorolhatnák ezer további példát.
A mai ember az elmúlt két-három évtizedben jelentős ipari fejlődésen ment keresztül. A pár évtizeddel korábbi feltételek ma már nem felelnek meg az általános elvárásoknak.
Ugyanakkor a fejlődés egyéb jelentős lépései a teljes fejlődésünket (természetes egyensúly fenntarthatósága) további távon, amennyiben nem változtatunk az eddigi szokásainkon végleges katasztrófába, sújtja.A földünk egy évmilliók alatt kialakult biológiailag kiegyensúlyozott rendszerré állt össze.

Ha e rendszer bármely részét emberi beavatkozással megváltoztatjuk, akkor összeromboljuk azt az egyensúlyt, mely szükséges és nélkülözhetetlen a földi élet megtartásához.
Nélkülözhetetlennek tartjuk az autót, a modern lakókörnyezetet, viszont a kényelem számtalan területen a környezet jelentős károsításával és végleges tönkretételével jár.

Viszont tudomásul kell vennünk embereknek, hogy ez a tudatos tevékenység, amennyiben nem mutatunk hajlandóságot a változásra, akkor a teljes bolygónk végleges és visszafordíthatatlan tönkretételével, a saját és környezetünk, emberi, állati és növényvilág teljes pusztításához vezet. Ezért szükséges haladéktalanul változtatni, nemcsak nekünk, hanem lényegében minden személynek, mert előbb-utóbb arra ébredünk, hogy nincs életterünk, a gyermekeink, unokáink, talán más a dédunokáink sem tudnak erőforrások hiányában létezni.
Ez az emberi tudatos tevékenység végleges összeomlásához fog vezetni, mely nem irányítható törvényekkel, szabályozásokkal, rendeletekkel, mint ahogy jelenlegi felsőbb vezetők próbálják tenni. 

Bele sem merünk gondolni mi emberek, hogy a gázenergia vagy a kőolaj hamarosan bekövetkező hiánya, illetve a szükségleteink ki nem tudni való elégítése, mekkora gazdasági és morális összeomlást fog eredményezni hamarosan. Egy ilyen válság kezdetével a teljes eddigi ismert emberi civilizációs infrastruktúra össze fog omlani! Ha  a kőolaj elkezd a szükségletek ellenére kevesebb lenni (a folyamat már most a jelenben látható a heti rendszeres áremelkedéssel) akkor az ára elkezd a megfizethetetlenségig növekedni! A készletek fogyásával pedig az élelmiszer termelés (a gépeink 70%-ban kőolaj alapon működnek!) a közúti szállítás, a tömegközlekedés mind összeomlik a tarthatatlan és megfizethetetlen árak miatt!

Ha elhiszi a médiának, hogy mindebből van elég, és ez egy abnormális kitaláció, és ezt az olvasmányt hülyeségnek tarja, jobb ha most elzavarom innen. Megnyugtató, hogy vannak olyan baráti, nemzetközi és magyar szervezetek, egyesületek, online mozgalmak, melyek velem-velünk együtt egy élhetőbb világért teszik erőfeszítéseiket, és az összefogás egyre nagyobb és folyamatosan erősödő tendenciát mutatnak:
Kulturális Kreatívok, Zeitgeist mozgalom, Forradalom Most honlap, geo-energia.hu honlap stb. OMET Országos Megujuló Energetikai Társulás...
 


A Filmek ON-Line megnézhetőek!

Mivel nem érdeke az információ terjesztése bizonyos célcsoportoknak, ezért állandó támadásnak van kitéve minden feltöltött film. Vannak olyanok amik esetében előfordulhat időszakos elérhetetlenség! Próbálunk gondoskodni a lehetőségeink szerint a folyamatos müködésről.


The story of Stuff (magyar szinkronnal megnézhető)

Ebböl a 42 perces video összeállításból kiderül, hogy a felismerés, miszerint egy tébolyult és emberiségellenes világban élünk igaz...  gazdaság, a politikai vezetés, a hatóságok, az ipar, a környezetvédelem és az egészségügy, mindezek a területek sajnos már nem minket szolgálnak, hanem valami egészen másról szólnak!

Tárgyaink tőrténete, a kitermeléstől a megsemmisítésig! 

43 perces tanulságos kisfilm magyarul, mely bemutatja a tárgyaink valódi szerepét az élet mindennapjaiban! 


 Történet a CO2 kótakereskedelemről! (The Story of Cap & Trade.) Anne Leonard szinkronizált filmje

Nem mindenki tudja, hogy a kótakereskedelem fő célja az, hogy főként a nagy ipari szennyezők a törvény szigora által csökkentsék a kibocsátott szennyezőanyag mennyiséget és ezzel előmozdítsák a globális felmelegedés mértékének csökkenését, összességében környezetünk megóvását.

Kiskapuk viszont itt is vannak. Ha egy adott ország jól teljesít akkor kvótát adhat el pénzért egy másik, rosszabbul teljesítő államnak a feleslegéből. Így előfordulhat, hogy egy nagy ipari szennyező annyi kvótát vásárol meg amennyi elég ahhoz, hogy lényegében kicsit se segítse a kvótatörvény megalkotását kikényszerítő környezeti veszélyek ellensúlyozását! 


 A hülyeség kora (The Age of Stupid - magyar szinkronhanggal!Egy angol 89 perces dokumentumfilm, ami a dráma és az animációs jegyeket is magában hordozza. Igazi törtémelmi mű!

A főszereplő, Pete Postlethwaite, szerepe szerint a Globális Archívum dolgozója, aki magányosan él a 2055-re teljesen elpusztult világunkban. Mindennapi munkája során egy nem is olyan egyszerű kérdésre keresi a választ:

„Miért nem állítottuk meg a klímaváltozást, amíg még volt rá esélyünk?”, utalva ezzel a civilizált társadalom okozta globális felmelegedésre. Az Ősrobbanás képeivel indít a film, s másfél percen belül bolygónk megszületésének és az evolúciós folyamat villámgyors fejlődésének lehetünk szemtanúi, mígnem eljutunk egy negatív jövőképbe. 2055-öt írunk: a Föld lakhatatlanná vált. 

Londont elnyelte a tenger, az Alpok egy felismerhetetlenségig száraz pusztává vált, Las Vegast eltemette a sivatag, a Tádzs Mahal romjai előtt pedig keselyű lakmározik a tetemek fölött. 

A történet 800 km-re Norvégia partjaitól, a messzi északon kezdődik. Egy gigantikus építmény emelkedik ki a tengerből, melynek neve: Globális Archívum. Itt őrzik az emberiség minden létező eredményét; a múzeumok ereklyéit, a milliónyi szerveren könyveket, filmeket és tudományos eredményeket találunk, valamint hibernálva az utolsó élőlény-párokat. 

A létesítmény egyetlen dolgozója egy idős történész, aki számítógépén keresi a választ a globális klímakatasztrófára. Az archívum felvételeit böngészve megelevenednek az ezredforduló és egyben filmünk szereplői. Tényszerűen mesélik el nekünk életkörülményeiket és sorsukat, amelyek némiképp összefonódnak. Bepillantást nyerünk jelenlegi világunk struktúrájába, annak minden kényes és mélyreható problémájával együtt, amik előidézték pusztulásunkat.  


 Otthonunk (home) Magyar szinkronnal!  Közel 2 órás film arról, ami hamarosan nincs többé!


Földünk a magasból című könyvének sikerét követően Yann Arthus-Bertrand újabb képkölteményt készített bolygónkról és annak törékeny egyensúlyáról. 

Az Otthonunk (Home) egy 2009-ben debütált dokumentumfilm, melynek producere Luc Besson, rendezője pedig Yann Arthus-Bertrand. Al Gore a globális felmelegedésről szóló Kellemetlen igazság című dokumentumfilmje után 2009 nyarán bemutatták az Otthonunkat.

Teljesen mindegy, hogy vezető politikusok felismerik-e a fizikai, földrajzi katasztrofális változásokat, ha nem tesznek ellen hatékonyan. A folyamatok összefogás nélkül megállíthatatlanok.
A film eleje szimplán a Föld ökoszisztémáját mutatja be. Majd a környezetszennyezés mai mértékét elképesztő adatokkal, tényekkel alátámasztva. Las Vegas, New York, Los Angeles, Sencsen, Mumbai, Tokió és Dubaj tipikus példái a pazarló világ fellegvárainak. A film második része a legérdekesebb: az új technológiai eljárásokon keresztül mutatja be a film a nem is olyan távoli jövőt.

Miközben a világ több mint 50 országába kalauzol el, az Otthonunk csodákkal, meglepetésekkel, kérdésekkel és aggodalommal teli mondanivalója egyszerre tanítja és ösztönzi cselekvésre nézőjét.  


 The corporation  (A vállalat - szinkronizált, online 144 perces hosszúságú film megnézhető 2 részletben)

 

Provokatív, és elsöprően tájékoztató; The Corporation feltárja a természetét és látványos fejlődését jelen korunk meghatározó intézményének.

A "THE CORPORATION" dokumentumfilm, mely egyrészt a nagy részvénytársaságok különös történetét, belső működését, a környezetre és a társadalomra gyakorolt ellentmondásos hatásait mutatja be kritikus szemmel, másrészt lehetséges jövőjüket veszi számba. Arra tettek kísérletet, hogy a maga meztelen valóságában vizsgálják meg az óriásvállalatok működését és értékrendjét. Az így kapott diagnózis meglehetősen ijesztő: a nagy társaságok személyiségvonásaikat tekintve erkölcstelenek, egocentrikusak, érzéketlenek, csalárdak; - vagyis egy pszichopata beteg tüneteit mutatják.

 A "THE CORPORATION" lebilincselő esettanulmányokon és őszinte vallomásokon keresztül tárja a néző elé a kirakatok mögötti feszültségeket, a társaságokon belül és az ellenük vívott harcban kibontakozó drámai fejleményeket. Ez a hiánypótló film a világkereskedelem legújabb jelenségeit elemezve felteszi a meglehetősen aggasztó kérdést:

 Milyen következményekkel jár az emberekre, a környezetre, a demokráciára és Földünk jövőjére nézve, ha mérhetetlen hatalmat adunk egy olyan intézménynek, melynek legfőbb törekvése, hogy a részvényesek vagyonát növelje, és nem tartja feladatának, hogy erkölcsi szempontokkal is foglalkozzon? Van olyan módszer, mellyel a könyörtelen profithajszolási kényszere gyógyítható, vagy csak az erős korlátozó intézkedésekben bízhatunk?


  Al Gore - Kellemetlen igazság (színes szinkronizált amerikai dokumentumfilm, 96 perc, 2006)

 

A Kellemetlen igazság Al Gore amerikai politikus írása alapján készült film, amely a globális felmelegedés elleni lépéseket szorgalmazza. 

A film arról szól, hogyan kell átalakítanod a napjaidat, hogy túlélje a Föld az emberiség beavatkozásait. A kellemetlen igazság az hogy . 2015-ben bekövetkezik a globális éghajlati fordulópont, amikor a folyamat már nem lesz visszafordítható. 

Ha a Földön dolgozó tudósok túlnyomó többségének igaza van, csak tíz évünk maradt, hogy megakadályozzunk egy óriási katasztrófát, amely egész bolygónk klímarendszerét örvényszerű pusztítássá változtatja, extrém időjárást, árvizet, aszályt, járványokat és halálos hőhullámokat szabadít ránk, nagyobbakat mindennél, amit valaha megtapasztaltunk. Ezt a katasztrófát mi magunk fogjuk előidézni.
Az emberiség egy ketyegő időzített bombán ücsörög Gore George Bush politikai ellenfele, aki az iraki háború és az amerikai gazdaság védelme helyett a környezet védelmét sürgetné. Szó esik a Kiotói jegyzőkönyvről, az Aral-tó eltűnéséről, a Csád-tó (a világ 6. legnagyobb tava) kiszáradásának utolsó szakaszáról, a már kihalt állatokról, a szén-dioxidról, arról, hogy az elektromos áram használata, pocséklása, növekvő igénye tovább növeli a globális felmelegedést, Bush által lefizetett lobbizókról (Philip Cooney), akik tagadják és elhitetik velünk a felmelegedés létezésének hamisságát, azokról a tévhitekről amit ezek az emberek okoznak, a columbiai gleccser fogyásáról, a hurrikánokról (Katrina, Emily, Wilma, Rita), a környezetvédő Roger Revelle professzorról, a tundra fagyott talajának kiolvadásáról és az emiatt bekövetkezett épületeknek az összeomlásáról, az Antarktisz Larsen-B selfjegének teljes széteséséről, a Nyugat-antarktiszi selfjég közelgő elpusztulásáról, Grönlandon kialakult olvadékvíz-tavakról. 2003-ban pedig a Északi-sarkvidék legnagyobb selfjege kettéhasadt.

Az Egyesült Államok volt alelnöke, Al Gore a 2000-es választási vereségből felocsúdva életét újfent annak szentelte, hogy segítsen a bolygót megmenteni a maradandó változásoktól.  A villanykörte összeesküvés - magyar szinkronnal!


A villanykörte a Livermore-i tűzoltóállomáson 1901 óta folyamatosan ég. Miért kell akkor neked két évente körtét cserélned a lámpádban?
Kérdésed abszolút jogos. És ebből a filmből erre is, és még sok mindenre választ kaphatsz. Kiváló belépő az összeesküvések világába. Igen, szándékosan nem tettem mellé az "elmélet" szót, mert a filmben minden, ami elhangzik, elég jól dokumentált.

A fogyasztói társadalom három alappillére: a reklám, a tervezett elavulás és a hitel. 

A mostani generációknak úgy tűnik csupán annyi szerepe van az életben, hogy minél több hitelt vegyen fel, hogy olyan dolgokat vásároljon vele, amire nincs szüksége. Ennek azonban nem sok értelme van.

Tényleg csak egy konteó (konspirációs teória)?

A gazdasági növekedés társadalmának kritizálói rámutatnak, hogy ez hosszú távon fenntarthatatlan, ugyanis égbekiáltó ellentmondáson alapul. Aki azt hiszi, hogy a végtelen növekedés fenntartható egy véges bolygón, az őrült, vagy közgazdász.

Ez a tanulságos dokumentumfilm megpróbálja felkutatni, miért romlik el minden tárgy (amit oly nagy örömmel vásárolunk meg) rögtön a garancia lejárta után.

Az öltönyösök kérem azt üzenik minden mai fiatal értelmiséginek, hogy véletlenül se próbáld meg használni az agyad, hogy azzal eldöntsd szerinted mi igaz, és mi nem, hanem azt majd mindig megmondják fentről, valakik, akiknek drága lila nyakkendőjük van és fekete audival járnak.

De miért fontos nekik, hogy nehogy megértsd mindazt, amiről ebben a röpke egy órás filmben szó esik? Miért olyan veszélyes számukra, ha netán megérted, hogyan gyártanak szándékosan olyan termékeket, amik minél gyorsabban elhasználódnak...
Nos, megmondom, hogy miért!
Azért, mert abban a pillanatban, hogy kitisztul előtted, hogy a legnagyobb cégek teljes együttműködésben dolgoznak, és abba fektetnek időt, pénzt és energiát, hogy a villanykörte minél előbb kiégjen, a harisnya minél előbb elszakadjon, és a mobiltelefonod aksija egy év múlva mehessen a veszélyes hulladék telepre,
abban a pillanatban nem veszel be többet semmilyen kamu zöld propagandát, WWF-et, "Föld óráját", meg minden egyéb hülyeséget, amivel megpróbálnak úgy tenni, mintha a te túlzott fogyasztásod és szemetelésed tenné tönkre a bolygót és használná el az erőforrásait.
Jelenlegi gazdaságunkban ugyanis egyetlen szereplőnek éri meg az állandó fogyasztás, és az ezzel együtt járó állandó szemetelés, méghozzá annak a nagyon szűk elit rétegnek, amelyik az állandó ismételt fogyasztásra építette fel hatalmát, és azzal tudja csak a mókuskerékben tartani a lakosságot, ha a fizetését el kell költse sárga csekkekre és minden elhasználódott és elavult cucc pótlására.

Tudom, hogy ez így elég leegyszerűsítettnek hangzik, de azt kell mondanom, hogy a világ tényleg ennyire egyszerű. Csak azért nem látjuk az egyszerűségét, mert mesterségesen száz réteg komplikációt húznak rá, és így nem vesszük észre, hogy alatta milyen egyszerűek a dolgok. Anne Leonard: The story of bottle water (A palackozott víz töténete - magyar felirattal! )

Anne Leonard mesél a mesterséges igénykeltésről. Hogyan vették rá az amerikaiakat, hogy félmilliárd palack vizet vegyenek hetente, amikor a víz a csapból is folyik? Az kisfilm feltárja a palackozó vállalatok támadásait a csapvíz ellen és a csábító, környezetbarát reklámok bevetését, amivel a vele járó műanyaghulladék hegyeket tusolják el. A film arra kér mindannyiunkat, hogy térjünk vissza a csapvízhez. És ne csak úgy, hogy kerüljük a palackozott vizet, hanem, hogy támogatjuk a tiszta, mindenki számára elérhető víz biztosítását. 


 Anne Leonard: The Story of Cosmetics  (A kozmetikumok története - Magyar felirattal, online megtekinthető 8 perc!)

A hét perces rövid animáció arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy mennyi ártalmas anyag található a minden nap használt és biztonságosnak vélt illatszereinkben.

Minden ember, nő és férfi egyaránt, rengeteg szépségipari cikket használ a sampontól kezdve a parfümig. De vajon tudjuk mit is kenünk, vagy fújunk magunkra? Persze, mindegyiknek jobbnál jobb illata van, de a mesterséges anyagok világában már tudjuk, ez nem feltétlen azt jelenti, hogy mindez egészséges. Sőt, akár még meg is lepődhetünk, hogy kedvenc dezodorunk, vagy rúzsunk például nehéz fémet és egyéb veszélyforrást is tartogat számunkra.  


 Anne Leonard: The Story of Elektronics ( Az elektronikai termékek története - Magyar felirattal online megtekinthető)

Ma már ki ne használna laptopot, mobiltelefont, televíziót, vagy DVD-ket? Sőt, akár mindet! A mindennapi életünk részeit képező termékek azonban jelentős mérgező anyagok forrásai is.

Néhány elektronikai termék, mint például az okostelefonok és a laptopok olyan nehézfémeket tartalmaznak, mint a kadmium, berillium, a hat vegyértékű króm, vagy arzén, amelyek bizonyítottan beépülnek és felhalmozódnak a testünkben és a környezetben is. Az elektronikai termékekben futó PVC-vel bevont vezetékek és kábelek mérgező adalékokat, úgynevezett ftalátokat foglalnak magukba. A hatalmas öreg katódsugárcsöves monitorok és televíziók összeszerelésénél pedig akár 2-4 kg ólmot is felhasználtak. A már fejlettebb lapos képernyők kevesebb ólmot tartalmaznak ugyan, azonban a bennük lévő lámpákhoz higanyt is alkalmaznak.

Minderről és még másról is szól Annie Leonard filmje, az Elektronikai Termékek Története. 


 Citizens United V.FEC (Polgárok Egyesülete a Választási Bizottság ellen - magyar felirattal, online megtekinthető 9 perc!)

A Tárgyaink Története Projekt második évada március 1-én a Citizens United kontra Szövetségi Választási Bizottság című filmmel indul.

Hogyan is gyakorolják hatalmukat a vállalatok demokráciánkban? 


  Durva világ jön! - Hetesi Zsolt előadása az energiahordozók jelenlegi helyzetéről!

Hetesi Zsolt előadása - Fenntartható fejlődés, megújuló energiák. Milyen nehézségek várnak az emberiségre pár éven belűl? 4 év és elhagyjuk az olajcsúcsot, ami akkora energia kiesést eredményez, hogy nem tudja a gazdaságokat ellátni energiával. Milliók halhatnak éhen!  Hangzottak el évekkel ezelőtt. 

Vajon az állítás igaz vagy csak felkapott hirveréskjént terjedt el.

Láthatóak mára az előjelei ennek a folyamatnak. Kormányok avatkoznak be a fentarthatóság jegyében és a társadalmi katasztrófa elkerülésének továbbnyújtása céljából, beavatkoznak energetikai területen (rezsicsökkentés) piaci területen (bankelszámoltatás) és számos további olyan intézkedéseket hoznak, mely nem a leendő problémákat oldják meg, hanem elfedik a körülményeket. Látható mára hogy a gazdaság motorja lelassult, és egyre nagyobb a szakadék a társadalmi rétegk között. A lassulás pedig a fentarthatatlan folyamatok végeredményeként értelmezhető! 

Hogy a filmbeli bekövetkezés mikor kezdődik el? A Kérdés, nem az hogy be fog e következni, inkább az hogy mikor!

 


Consuming Kids ( A fogyasztó gyermek!) - magyar felirattal!

66 perces video a gyermekek direkt marketing által befolyásolt döntéseiről! 

A gyerekek egyre korábban válnak a reklámok célpontjaivá. Egyre erőszakosabban figyelik és térképezik fel őket, hogy minél inkább eggyé váljanak a termékeikkel és lehetőleg a cégük fogyasztói maradjanak egész életük folyamán. Nincsenek azzal kapcsolatban morális korlátaik, hogy amiket eladnak a gyerekeknek azok egyáltalán egészségesek-e az ő korukban és milyen hatással lesz a további fejlődésükre?

A céljuk egy olyan jövő megalkotása ahol az ember szinte rögtön a születés után fogyasztóvá váljon, vágyakat teremtenek benne olyan termékek iránt, amikre nincs is szüksége, de egy olyan társadalomban, ahol az határozza meg az ember megítélését, hogy mije van, addig fogja nyaggatni a szüleit, amíg azok megveszik neki amit akar vagy pedig már gyerekkorában frusztrált és boldogtalan lesz, mert nem tud megfelelni azoknak a társadalmi normáknak, amiket az őt körülvevő reklámok elhitetnek vele.
A szülőknek nagyon nehéz dolguk van a helyes úton tartani a gyerekeiket, miközben egy több milliárd dolláros költségvetésű iparág akarja irányítani a gyerekek szokásait.


Who killed the electric car?(Ki pusztította el az elektromos autót?) - magyar szinkronnal!

 92 perces film az elektromos autó születéséről és haláláról! 

Az olajlobbi olyan erős a világon, hogy fel tudja tartóztatni a technikai fejlődést. Felvásárolják az összes olyan fejlesztés szabadalmát, ami veszélyezteti az olajszármazékokkal meghajtott autók monopóliumát és természetesen nem azért, hogy felhasználják hanem, hogy senki sem használhassa ,majd ők felhasználják mikor már maximális áron eladták az összes olajat. Mi lenne velük, hogy ha olyan autók terjednének el amik nem igényelnek olajszármazékokat?
Egyszer már gyártottak egy ilyen autót, ami tényleg kielégítette az ügyfelek igényeit. Ennek a típusnak a sorsát mutatja be a film. Nagyon tanulságos.
(C) 2011 - Megújuló energetikai Portál
Kapcsolat: megujulo@geo-solar.net

web: www.geo-solar.net

try { var pageTracker = _gat._getTracker("UA-10748026-2"); pageTracker._setDomainName("none"); pageTracker._setAllowLinker(true); pageTracker._trackPageview();