Kapcsolat

Tel: +36-20/2434732

E-mail: megujulo@geo-solar.net

Skype: megujuloenergia


Referencia Látogatási és személyes konzultációs időpontok:

Hétfőtől péntekig:

9.00 - 11.00     14.00 - 16.00

Szombat és Vasárnap:

9.00 - 11.00     14.00 - 18.00

Kizárólag telefonon előre egyeztetett időpontokban!

Ügyfelek tapasztalatai

Mahalek József (Albertirsa)

 

Mahalek Józsefnek hívnak és Asztalos vállalkozó vagyok. 2011 tavaszán találtam rá az interneten a megújuló energiákra, mely felkeltette az érdeklődésemet.

Mivel a megújuló energia egyrészt környezettudatos és környezetkímélő módszer, ezért szerettem volna alkalmazni a fűtésem során, lehetőség szerint a legnagyobb mértékben, ugyanakkor gazdaságos megoldásban egyaránt.

Az elképzelésem a következő volt:
A műhelyemet és az egy udvarban lévő két családi házat szerettem volna működtetni, egy kazánnal fűteni műanyag puffer tartály beiktatásával, majd a későbbiekben pedig kollektoros fűtési rásegítéssel csökkenteni a költségeket!

Környékbeli fűtésszerelőkkel felvettem a kapcsolatot, és első nekifutásra elkészült a közös kazán a 3 épületrésszel nem kevés költségekért. Beüzemeléskor, puffer tartály nélkül többször felforrt a kazánom, valamelyik rendszer mindig levegős volt, a fűtés szerelőm képtelen volt a rendszerből eltávolítani a levegőt, ráadásul egyre rosszabb megoldások születtek.

A kazánom mégis forrt, a rendszer nem működött, így keresnem kellett újabb szakembert, hogy mire elérkezik a fűtési szezon működjön a fűtési rendszerem.

Más szerelő után néztem, annak javaslatára beépítettük a puffer tartályt, de a rendszer több százezres kiadások után sem volt hajlandó működni. Vastag acélcsövekkel a vállalkozó megépítette a rendszert, mely az első befűtés alkalmával majdnem felrobbant. A puffer tartály majdnem széjjel szakadt, akkora nyomás alakult ki a rendszerben. Hozzáteszem, hogy nem vagyok szakember, de saját szememmel láttam, ahogy a tartály egyre jobban felduzzad.

Csöbörből vödörbe estem, elkeseredésemben újra leültem a számítógép elé, és megtaláltam a véletlen folytán Fekete Attilát, aki az általa kifejlesztett módszert kitalálta és sikeresen alkalmazta több helyen.
Felvettem vele a kapcsolatot, készségesen segített. Néhány fénykép elküldése után megtervezte a fűtést és elkészítette az elektronikát, majd ezután két héten belül eljött 200 km távolságról, és non-stop két óra pihenés beiktatásával 36 óra leforgása alatt a három különálló fűtésrendszert és a két darab, egyenként 1000 literes puffer tartályt beszerelte, ami a mai napig hibátlanul működik.

 

Jó tapasztalataim:

 Mindhárom épületrész egymástól függetlenül és termosztatikus szabályozással működik. Akár  teljesen leállhat az ingatlanok fűtése, a rendszer akkor sem forr fel!

 Attila komoly szellemi és technikai megoldásokat alkalmazott, a régi bontott anyagokat, szinte maradéktalanul felhasználta.

Amin elcsodálkoztam, az az, hogy Attila szinte fejből kiszámolta a helyszínen a szivattyúk szállítási teljesítményét, és az abból fakadó hő szállítást egyaránt. A rendszer összeszerelése előtt megmondta, hogy milyen hőmérsékletekre lehet majd számítani, mikor elkészül a rendszer. Őszintén kell elmondanom, talán fél vagy 1 fokot tévedett 1 órányi fűtésteljesítmény alatt!

A próbafűtés alatt az 50 Kwattos kazánom képtelen volt felforrni kitárt ajtóknál is! A teljes csőhálózati rendszer zárt rendszerré lett alakítva, és egy speciális levegő csapda alkalmazásával  a teljes légtelenítés megtörténik automatikusan, mikor a fűtési szivattyúk működnek. A rendszerben keletkező kevés levegő a levegő csapdában csapdába esik és onnan egy automata légtelenítő szelepen távozik.

 Gyakorlatilag csak álmodni mertem arról, hogy valaha is csendesen fog működni a radiátoros rendszerem, de Attilának köszönhetően ez a kérdés is véglegesen megoldódott.

Még egy meglepetésben is részesültem. Attila közölte, hogy az elektromos vezérlő képes használati meleg vizet is előállítani tároló tartályba a puffer vagy a kazán termelt hőjéből, továbbá felkészítette a rendszer mindenféle átalakítás nélkül egy későbbi kollektoros rendszer integrálásra. A majdani kollektoros rendszer fogadására kész a jelenlegi fűtési rendszer, továbbá a vezérlő tartalmazza az összes szükséges kollektor köri részeket egyaránt.

Attilát Bátran merem ajánlani mindenkinek, ilyen szakemberek kellenének, akik elméletben és gyakorlatban is bizonyítani tudnak!

Magunkról is egy keveset:

Mint írtam Asztalos vállalkozó vagyok. Mindenféle asztalos munkát elvállalok, sok speciális feladat, mely szakmailag is kihívás számomra, különös figyelemmel végzem el. A konyhabútoroktól a többrétegűen üvegezett fa nyílászárókig mindent elkészítek ami fával kapcsolatos. Egy alaposan felszerelt műhely segíti a vállalkozásom.


Van egy lányom, és van egy kedvesem is, kiegyensúlyozott harmóniában élünk, bár azért nem hazudnék, mivel nincs olyan kapcsolat, ahol ne lenne esetenként tányértörés. Attila amilyen gyorsan jött a környezetembe, ugyanolyan gyorsan is távozott, viszont mint embert is volt alkalmam megismerni a kétnapos munkavégzés alatt. Sok pozitív tapasztalatot nyertem, és megismerve Attila hozzáállását, úgy érzem sok embernek lenne szüksége tudására, tanításaira és élettapasztalatainak megosztására.

Ha valaki többet szeretne tudni egy ilyen fűtési rendszerrel kapcsolatosan szívesen állok rendelkezésére.

  Üdv, mindenkinek!     Józsi

Elérhetőségeim:-Pest megye Albertírsa
Tel.: 06 30/ 2899903
e-mail: mahalekjozsef@freemail.hu
skype: mahalekjozsef